יום חמישי, 16 בפברואר 2012

כמה עקרונות הוראה ומדוע הורים צריכים להיות מעורבים בחינוך

פרופסור רון אהרוני ביקר בכפר יונה ונשא דברים בפני הורים של תלמידי בית ספר עמל שבאו לשמוע על החזון למרכז לימודי בהתנדבות. המאמר מביא את עיקרי דבריו.

כמה עקרונות הוראה ומדוע הורים צריכים להיות מעורבים בחינוך

פרופסור רון אהרוני, הפקולטה למתמטיקה בטכניון


מזה כמאה וחמישים שנים עובר עולם החינוך תהפוכות, בזו אחר זו. הרוב המכריע של ההורים, גם המשכילים והאכפתניקים ביותר, אינם מודעים לתהפוכות האלה. הם סומכים על מומחי החינוך, ועושים לילדם "שגר ושכח". 

כפי שאנסה להסביר להלן, מעורבות של ההורים חשובה ביותר. לטובתם של ההורים, של הילדים, ושל הקשר ביניהם. הורה צריך להיות מעורב. את המודאגים ארגיע מיד – מעורבות אינה התערבות במה שנעשה בכיתה, או פגיעה בסמכותו של המורה. פירושו קודם כל לדעת, ולעזור. 

הנה כמה עקרונות הוראה בסיסיים שיעזרו לכם לעזור לילדיכם. מי שבא ללמד בבית ספר יסודי מניח שעצם העובדה שהוא עצמו עבר את בית הספר היסודי מכשירה אותו ללמד. ולא היא – נחוץ לדעת איך מוחו של הילד עובד, וצריך להבין שאת עקרונות החשיבה שמעוגנים במוח שלנו קנינו בעמל ויגע, והם עדיין לא קיימים אצל הילד. מסיבה זו צריך ללמוד עקרונות ההוראה. הם לא מובנים מאליהם. 

שיטתיות - דירוג ופירוק
עקרון ההוראה הראשון הוא לימוד מדורג. פירוש הדבר הוא פירוק של המושגים, והוראתם אחד אחד. "הפרד ומשול". אין מלמדים שני עקרונות בבת אחת, ואין מדלגים על שלבים. אין בונים קומה על גבי קומה חסרה. כדאי לזכור: אם התלמיד אינו מבין משהו, אולי חסר לו שלב קודם? 

מוחשיות
לילדים אין מסבירים. הם צריכים לחוש את הדברים דרך הידיים. את מושג המספר לומדים דרך מנייה של עצמים. את השיטה העשרונית, שפירושה קיבוץ עצמים לעשרות (ואחר כך עשרות למאות ומאות לאלפים) צריך ללמוד דרך איסוף של  גפרורים לחבילות של עשרות, ואז איסוף של עשר חבילות כאלה למאה אחת, ואיסוף של המאות לאלף. 


המחשת המבנה העשרוני באמצעות קיבוץ גפרורים לעשרות, עשרות למאות, מאות לאלפים וכך הלאה...

ללמוד אותו דבר מכיוונים שונים
שבר אינו רק חלק מפיצה – לא רק לפיצה יש 2 שלישים. גם לקבוצה של 12 פרחים יש 2 שלישים, שמתקבלים מחילוק 12 הפרחים ל-3 – מתקבלת קבוצה של 4 פרחים, ואז חזרה עליה 2 פעמים (2 שלישים מ-12 הם 2 פעמים 4). כשמקבצים לעשרות צריך לעשות זאת בצורות שונות – בחבילות של גפרורים, בהקפת עצמים בעיגול. כשלומדים 3 פעמים 4, לוקחים 3 קבוצות של 4 כפתורים ומאחדים אותן, וגם עושים זאת בציור. 

ניסוחים מדויקים
ילדים, לא פחות ממבוגרים, ואפילו יותר מהם, זקוקים לניסוחים מדויקים של עקרונות. להסביר בדיוק איך מוצאים 2 שלישים מקבוצה של פרחים; בתרגיל 4=7-3 לומר שה-7 הוא מחוסר, ה-3 הוא המחסר, וה-4 הוא ההפרש. המילים הן עוגן לחשיבה. 

יש עוד עקרונות, למתקדמים, אבל אלו הם העקרונות הבסיסיים. 

למרבה ההפתעה, המהפכות החינוכיות שסיפרתי לכם עליהן ויתרו, כל אחת בתורה, על העקרונות האלו. כל המהפכות האלה מגיעות מעבר לאוקיינוס – כולן מתחילות בארצות הברית. למשל, מהפכת ה"מילים השלמות", שראשיתה בארצות הברית ב-1920, ועשתה שם שמות בהוראת הקריאה, ויתרה על עקרון הפירוק. במקום לפרק את הוראת הקריאה המילים לעיצורים ותנועות למדו מילים שלמות (גלים מן המהפכה הזאת הגיעו גם לישראל, למזלנו לא לזמן רב). מהפכת החקר שהתחילה בשנות ה-80 בארצות הברית ויתרה על עקרון השיטתיות. מהפכת ה"מתמטיקה החדשה" של שנות ה-60 ויתרה על עקרון המוחשיות. המעבר ללימוד בקבוצות, שמשמעו ויתור על דיון כיתתי, עם כיתה מלאה, ויתר על עקרון הניסוחים המדויקים. 

תרומתם של ההורים

מדוע הורים צריכים לדעת עקרונות הוראה? מהרבה סיבות. ידע כללי, הבנה מתמטית שלהם עצמם, חיבור לילדים, הבנה מה קורה עם ילדיהם. אבל יש עוד סיבה: הם יכולים לעזור. 

אומר כאן דבר שיישמע כסותר את הדברים האלו. דבר שהוא בעיני חשוב מאין כמותו: שינוי אמיתי בחינוך יכול לבוא רק מתוך המערכת. תרומות מן הצד הן משניות. העבודה החינוכית האמיתית נעשית בכיתה. 

אבל ההורים יכולים לתרום לאווירה החינוכית, לכיוון הכללי. האכפתיות שלהם והידע שלהם, אם ינותבו בצורה חיובית, ישפיעו על המערכת כולה. כל הורה שמבין מה קורה עם ילדו בבית הספר משפיע על המערכת. 

הדגם המוצע כאן נראה לי כמתאים מאוד לצורך הזה. מדובר בשיעורים שבהם דנים בנושאים של בית הספר, בצורה שונה, מעמיקה יותר, ללא לחץ זמן, עם אפשרות לדון במושגים בצורה מוחשית ומדורגת. מכך יצאו הילדים נשכרים, ולא פחות מכך ההורים. בסופו של דבר, הדבר יחולל שינוי גם בהוראה בתוך בית הספר.


רון אהרוני הוא פרופסור למתמטיקה בטכניון, מחבר הספר חשבון להורים וממייסדי העמותה הישראלית לקידום החינוך המתמטי לכל.




למתעניינים:חזון המרכז הלימודי בכפר יונה
על אודות ההכשרה להורים: ללמוד איך ללמד ילדים מתמטיקה של בית ספר יסודי
דגם של שיעורים לילדים על משמעויות של פעולות חשבון



כיצד להסביר לילדים משמעויות של פעולות חשבון?


כיצד להסביר לילדים משמעויות של פעולות חשבון?
שלמה יונה

בקיץ האחרון התנדבתי להצטלם כשאני מלמד קבוצת תלמידים קטנה משמעויות שונות של פעולות חשבון. את מערכי השיעור כתבה  תלמה גביש.  

מה המטרה של הסרטונים? להראות להורים ולמורים דגם של שיעור שבו מלמדים ילדים חומר בחשבון של בית ספר יסודי. מדוע דגם? כי הנושאים מורכבים ויש עוד שלבים קודמים ושלבים מאוחרים לשיעורים שכאלה -- הסרטונים רק מדגימים מהלך של שיעור.

ההבנה המתמטית של כל אחת מפעולות החשבון מתחילה במשמעות הפעולה ובקשר שלה למציאות, או במילים אחרות, איזה סוג של פעולה חשבונית מתאים לפתרון בעיות שונות במציאות.

כאשר בשלב מוקדם של הלימוד הילדים רואים כיצד מצבים שונים מובילים לאותו הפתרון וכיצד אותו התרגיל מייצג בעיות שונות הם מסוגלים לגשת לפתרון בעיות מגוונות ביעילות, בביטחון ומתוך הבנה.

תלמידים והורים (ובאופן מצער גם מורים, לפעמים) סבורים שהעיקר הוא פתרון טכני של תרגילים. זה אמנם חשוב ושימושי, אבל מחשבונים ומחשבים עושים זאת במהירות רבה יותר, ביעילות רבה יותר וללא טעויות. המיומנות החשובה ביותר דווקא מוזנחת והיא היכולת לקבל בעיה בשפה טבעית, להבין מהו מידע עודף ושאינו רלוונטי ומה המידע הנחוץ ואיזה מידע חסר ומשם להבין מהו התרגיל או מהי סדרת התרגילים שיש לנסח ולפתור כדי להגיע לפתרון (או לידיעה שיש יותר מפתרון אחד או שאין פתרון). לעתים יש לבעיה יותר מדרך אחת לפתרון ואז יש צורך להעריך מהי השיטה היעילה בהקשר שתביא לפתרון טוב ומוצלח. תלמידים צריכים ללמוד לחשוב. תלמידים צריכים להיות מסוגלים גם להמציא בעצמם בעיות מתאימות ולא רק לפתור אותן.

ישנם ארבעה סרטונים:



הנה סיכום של שיעור ארוך ומלא בסדנת המתמטיקה שלימדתי בשנה שעברה בבית הספר עמל. השיעור עסק במשמעויות של חיבור ובשתי משמעויות החיסור שרואים גם בסרטון: חיסור של גריעה וחיסור של הפרדה. [שיעור מספר 7 בסדנת המתמטיקה]


והנה סיכום של שיעור המשך בסדנת המתמטיקה שלימדתי בשנה שעברה ובה עסקנו במשמעויות נוספות של החיסור ובפרט בנושא שבו עוסק הסרטון: חיסור של השוואה וחיסור של השלמה לשלם. [שיעור מספר 8 בסדנת המתמטיקה]

אגב, לחיסור יש יותר משמעויות. ההכרות של כולן מסוכמת בשיעור הסיכום שלימדתי בסדנת המתמטיקה בשנה שעברה [שיעור מספר 9 -- סיכום 6 משמעויות החיסור]


לצד הסרטון אפשר להעזר בסיכום של שיעור מלא בנושא משמעות הכפל שלימדתי בשנה שעברה בסדנת המתמטיקה. [שיעור מספר 10 -- משמעות הכפל]


לצד הסרטון אפשר להיעזר בסיכום מתוך שיעור על משמעויות של חילוק שלימדתי בסדנת המתמטיקה בשנה שעברה. שתיים מהמשמעויות שעסקתי בהן בשיעור מופיעות בסרטון. הנושא מורכב ואין מלמדים אותם "זבנג וגמרנו". התהליך ארוך. [שיעור מספר 11 -- משמעויות של חילוק]

אין זה מאוחר ללמוד את המשמעויות הללו גם בכיתות מאוחרות יותר. היכולת להבחין בדקויות ולתרגם בעיה מילולית לתרגיל המתאים מפתחת את החשיבה של הילדים ונותנת בידם כלי חשוב להמשך להמשך הלימודים.

הורים ומורים שמעוניינים להבין את העקרונות ורוצים ללמוד ללמד את הילדים באופן שכזה או מעוניינים להשתמש בגישת ההוראה מוזמנים להצטרף בחינם להכשרה שאני עורך בהתנדבות להורים בכפר יונה. כדי להבין מדוע חשוב להורים לעבור הכשרה שכזאת אני מציע לקרוא את דבריו של הפרופסור למתמטיקה מהטכניון, רון אהרוני.

אני מקווה שנצלם סרטונים נוספים שבהם מוסבר חומר יסודי ומודגמים עקרונות של הוראת חשבון של בית ספר יסודי ושזאת רק הסנונית הראשונה. 


המורה,





יום שבת, 11 בפברואר 2012

ללמוד ללמד ילדים מתמטיקה של בית ספר יסודי

ללמוד ללמד ילדים מתמטיקה של בית ספר יסודי
סדנה להורים במתמטיקה יסודית

הורים יקרים,

האם אתם מרגישים שאינכם באמת מבינים מה הילדים לומדים במתמטיקה בבית הספר היסודי? אולי אתם מנסים לעזור לילדים ומגלים שאינכם מבינים את ספרי הלימוד או את הגישה שמלמדים בכתה? קורה לכם שאתם מנסים להסביר לילדים בבית איך לפתור בעיה בגישה שאתם מכירים ומוצאים שהילדים מתנגדים, אולי אפילו חרדים וכל הזמן אומרים לכם "זאת לא הדרך שהיתה בכיתה!!"? 

מבולבלים? מתוסכלים? אולי אפילו סוחבים עמנו מאז ימי בית-הספר חשש או חרדה ממתמטיקה? מרגישים שאין לכם שליטה ויכולת לעזור? ניסיתם לעזור לילדים שלכם בשיעורי הבית במתמטיקה ולא הצלחתם? אינכם לבד!

אם ילדיכם זקוקים לעזרה וקשה לכם להתמודד עם שאלותיהם, אם אתם רוצים להוכיח לעצמכם שאתם מסוגלים, הסדנה הזאת מיועדת לכם. בואו להשלים את פערי הידע כדי שתוכלו לעזור לילדיכם במתמטיקה. האתגר והתגמול כפולים: התגברות על מחסומים או על פחדים מן העבר ושיפור התקשורת עם הילד ותדמיתכם בעיניו.

אנחנו נתכנס מידי שבוע לכ-90 דקות כדי ללמוד מתמטיקה של בית ספר יסודי ובעיקר להבין איך ללמד ואיך להסביר לילדים מתמטיקה של בית ספר יסודי. יש הבדל גדול בין לדעת או להבין מתמטיקה של בית ספר יסודי לבין היכולת ללמד באופן ברור ומובן ילדים את המושגים, את הרעיונות ואת הדרכים לפתרון בעיות. 

ההורים מגיעים להשתלם בחינם וההוראה בהתנדבות גמורה וללא תמורה!

בין הנושאים שנעסוק בהם:
  • הגישות השונות להוראת המתמטיקה בעולם ובישראל: מה עובד ומה אינו עובד ומדוע
  • תוכניות הלימודים במתמטיקה: מה זה? איך עוקבים? מה צריך ומה קורה בפועל
  • הכנה לקראת כתה א': מה מצופה מבוגרי גן חובה? מה חשוב? איך מביאים את הילדים לשם?
  • מבנה המספר העשרוני
  • משמעויות פעולות החשבון
  • שברים, אחוזים, יחסים
  • בעיות מילוליות בכל הרמות
  • גיאומטריה
כמובן, הסדנה תהיה המקום להעלות מקרים אמיתיים שלכם שבהם תתארו קשיים וניסיונות וביחד נבין מה הבעיות, כיצד להתמודד איתן ונתרגל.

בכל אלה ועוד נעסוק תוך כדי לימוד ושימוש בעקרונות הוראה חשובים:
  • שימש בניסוחים מדוייקים, בשפה מדוייקת, הגדרת והדגמת מושגים. בקיצור: אוריינות
  • סדר ההוראה, שלב אחרי שלב, דירוג, ספיראליות
  • דגש על משמעויות הפעולות
  • דיון בדקויות של משמעויות
  • התנסות מוחשית: מהמוחשי, דרך הציורי ועד למופשט
  • המללה
  • הוראה "תיווכית" שבה העקרונות מגיעים מהילד
  • שיטתיות
  • מיקוד
  • הימנעות מקיבוע: לימוד כל מושג  בעזרת הדגמות שונות  ומודלים רבים
כמה דוגמאות לבעיות שנעסוק בהן, נלמד בעצמנו וגם נלמד ללמד ולהסביר:
סיכומו של כל שיעור בסדנה יועלה לאתר הזה לטובת קריאה נוספת ולרענון החומר וכדי להשתמש בו בעתיד. המאמרים שאותם נזכיר בסדנה וחומרי העזר להורים-מורים יהיו זמינים גם הם באתר הזה.


מי מלמד בסדנה?




ההכשרה תתחיל בממש בקרוב בכפר יונה.
כבר 30 הורים נרשמו לסדנה. 
ומה איתכם?


להרשמה ולפרטים נוספים אתם מוזמנים לפנות אל ההורים המארגנים:
אריאל שמואלי ariel.shmueli@dspg.com 054-5225395
ציון לוי zionlevi69@gmail.com 054-8189707
אביב דגן avivd@mykfaryona.com 054-8006697
שלמה יונה shlomo.yona@gmail.com 057-7326360



יום חמישי, 9 בפברואר 2012

פנייה להורים לתלמידי בית הספר עמל בכפר יונה


‏יום רביעי 08 פברואר 2012


הורים יקרים,


כלל הורי עמל הוזמנו ליטול חלק ולהשתתף בכנס.

שמחנו לגלות שאכן היתה היענות מכובדת של הורים שטרחו ובאו, יצאו נשכרים והצטרפו למחזור הראשון של הורים מתנדבים.


נרצה לשתף אתכם בעיקרי הדברים שהושמעו בכנס:



החזון: הקמת מרכז העשרה לכל בתי הספר היסודיים בכפר יונה. בשלב זה מוקם מרכז העשרה לתלמידי בית הספר היסודי עמל.


מטרת מרכז העשרה זה, הוא לתמוך בתלמידים במגוון מקצועות ולהעניק לילדינו את אשר הם זקוקים לו אבל אינם מצליחים לקבל זאת בבית הספר.

הסיבות הן רבות ומגוונות: כיתות רבות תלמידים (מעל 30 בכיתה), מגוון רמות שיושבות באותה כיתה, הצורך לרוץ בחומר כדי להספיק את דרישות הלימוד של משרד החינוך ועוד.

המרכז יאכלס כיתות קטנות ויתבסס על הורים בהתנדבות ויעשיר את עולם התוכן של התלמידים.



החלטנו להתחיל בצעד ראשון – הקמת קבוצות העשרה לתלמידי עמל במקצוע המתמטיקה.

המרכז יקום בבית הספר, אחרי ובצמוד לסיום יום הלימודים.

התוכן בקבוצות יותאם לכל שכבה ויהווה השלמה לחומר הנלמד בכיתה.

קבוצות ההעשרה אינן תחליף לבית הספר והלימוד יעשה בתיאום מלא עם המורות והנהלת בית הספר.

עם הצלחת הפיילוט במתמטיקה ניתן יהיה לשכפל את המודל למקצועות נוספים.

בימים אלו אנחנו פותחים השתלמות להורים אשר מעונינים להתנדב וללמד בשנה הבאה בקבוצות ההעשרה במתמטיקה.

ההשתלמות תימשך כשעה וחצי בכל שבוע למשך כשלושה או ארבעה חודשים.

ההשתתפות בהשתלמות הינה ללא תשלום ומאוד מומלצת.

ההשתלמות אינה דורשת ידע מוקדם/תואר/או ניסיון לימודי. כל הורה מתאים!

ההורים שיצטרפו יקבלו את כל הכלים הנדרשים ללימוד התלמידים וירכשו את הידע הנדרש כולל מערכי שיעור במתמטיקה מהמומחים וכך כולנו יוצאים נשכרים - כל תלמיד שאחד מהוריו עבר השתלמות יצא נשכר מעצם העזרה, הגישה וצורת החשיבה היצירתית והמעניינת שההורה יוכל להציע לילדיו.



הסרט שצולם בכנס זמין ברשת ואפשר לצפות בו בקישור הזה.



אנו מזמינים אתכם להצטרף, בואו להתחבר להצלחה
תודה מקרב לב



כדי להצטרף להכשרה ולהתנדב, כדי לשאול שאלות וכדי לקבל הבהרות -- אנא, פנו אלינו:

אריאל שמואלי ariel.shmueli@dspg.com 054-5225395
ציון לוי zionlevi69@gmail.com 054-8189707
אביב דגן daga.aviv@gmail.com 054-8006697
שלמה יונה shlomo.yona@gmail.com 057-7326360

מכתב תודה למשתתפים בכנס



‏יום רביעי 08 פברואר 2012
הורים יקרים,
תודה מקרב לב על זמנכם ועל המאמץ שהשקעתם כדי להגיע לכנס ביום ראשון בערב.

כעת לאחר שהאזנתם לדברינו ולדברי המרצים האורחים, אנחנו בטוחים שאתם חשים שלא כילינו את זמנכם לריק ושביכולתכם להיות פעילים בחזון שהוא של כולנו.

הרגשנו את זה מתגובותיכם שלכם תוך כדי הכנס והרגשנו את זה מהתגובות שלאחר הכנס, בכתב, בעל פה ובשיחות הטלפון. אנחנו טוענים שאפשר לחולל שינוי. מידת השינוי קשורה במידת המעורבות שלנו כהורים. ביכולתנו לקבל את האחריות לידינו ולשפר את השכלת ילדינו.

להלן רשימת ההורים שכבר נרשמו להשתלמות הורים-מורים שתתחיל בקרוב:
אריאל שמואלי
רומי לוי
ירון חדוות
אורן מורן
יעל חן-טוב
נועם בג'ינסקי
ניב עדן
דודו תורג'מן
מאיה דורני
עדי ברקוביץ'
קרן כהנא
מאירנה קרת
מאיר קרת
רונית כץ
ליה חזן טופז
כרמית גור-אריה
אודי גור-אריה
ליאת מוסקוביץ'
דורית ליסו
גלית אטיב
יעל סעדה
אנחנו זקוקים לעוד הורים-מורים, אנחנו רוצים להתחיל עם קבוצת הורים גדולה כדי ליצור כמה שיותר קבוצות לימוד לתלמידים.

יש לכם בוודאי חששות רבים: 
  • איך אני אעמוד מול כיתה?
  • מה אני כבר יכול ללמד אותם?
  • האם אוכל להתמודד עם הפעילות הזאת?
על הכל תקבלו מענה בהשתלמות.

החומר ילמד בהשתלמות (חומר של יסודי, אין מה לפחד). תקבלו מערכי שיעורים וליווי צמוד שלנו ואף ליווי מקצועי של העמותה.

גם מי שחושב שהוא חלש במתמטיקה יכול להיות מורה מצויין!

על מועד ההשתלמות ושאר פרטים מנהלתיים נודיע בהקדם האפשרי.

אנו מפצירים בכם להפיץ את אשר דיברנו עליו בכנס:
  • הקמת מרכז העשרה
  • הקמת קבוצות למידה במתמטיקה
  • השתלמות להורים כדי שישמשו כמורים לקבוצות הנ"ל

ספרו לשכנים, לחברים בכיתה, גייסו עוד הורים בכדי שניצור בסיס איתן למהלך.

נשמור על קשר ונעדכן בקרוב.

תודה מקרב לב,
ההורים המארגנים


אם ברצונכם להצטרף או ישנן שאלות, נחוצות הבהרות וכל מה שקשור, אנחנו פה!

אריאל שמואלי ariel.shmueli@dspg.com 054-5225395
ציון לוי zionlevi69@gmail.com 054-8189707
אביב דגן avivd@mykfaryona.com 054-8006697
שלמה יונה shlomo.yona@gmail.com 057-7326360

כנס להורי תלמידי בי"ס עמל בכפר יונה בנושא מרכז לימודי במתמטיקה



סיכום ורשמים מכינוס ההורים בכפר יונה: 


איך להצליח במתמטיקה?



אריאל שמואלי וציון לוי
ביום ראשון, 5.2.2012, ב-20:30 התקיים באולם הרב תכליתי במתנ"ס כפר יונה מפגש הורים. הנה קישור להזמנה שפירסמנו.

 שמחנו (אביב דגן, אריאל שמואלי, ציון לוי, נעם בלזברג ושלמה יונה) מאוד לראות שהאולם היה מלא בכמה עשרות הורים שהגיעו לשמוע כיצד יכולים אנחנו ההורים ביחד לעזור לילדינו.

הסיבה שקראנו להורים לבוא לכינוס הערב היא כי אנחנו, הורים לתלמידים בעמל (בית הספר היסודי עמל בכפר יונה) בדיוק כמוכם, מעונינים לשפר את הישגי התלמידים ולהעצים את ידיעותיהם. יש לנו חזון – אנחנו רוצים להקים, הורים ביחד, מרכז העשרה שיסייע לתלמידים, בכל הכיתות, בכל הרמות ובמגוון מקצועות. מרכז שיעבוד בשיתוף ובתיאום מלא עם הנהלת בית הספר והצוות החינוכי. מרכז חינמי ללא מטרות רווח.

אנחנו רוצים ליצור קבוצות לימוד של תלמידים. את הקבוצות ילמדו הורים לתלמידים מבית הספר, בהתנדבות. הפעילות תתקיים בתוך בית הספר, בסיום יום הלימודים והוא יהיה פתוח לכל ילד וילדה.

ההורים יקבלו תמיכה מקצועית ואף יעברו השתלמות שתסייע להם לעמוד מול קבוצה ולהתמודד עם החומר. השתתפות בסדנת ההורים אינה מהווה התחייבות ללמד. ייתכן שיהיה מי שירגיש שלא יוכל לעמוד מול כיתה. בכל מקרה, כל הורה שישתתף ירכוש ידע  שיאפשר לו לעבוד עם ילדיו. היכולת להכנס לאופן המחשבה של ילדים ולהבין עד כמה היא שונה מזו שלנו עשויה לשפר מאוד את התקשורת שלנו עם ילדינו.

הפיילוט הראשון מתמקד במתמטיקה.

בחרנו בשיטה שהוכיחה את עצמה במספר רב של בתי ספר בארץ ובעולם ובעזרתכם יהנו ממנה גם התלמידים בקבוצות שנקים.

על העקרונות שעליהם מבוססת השיטה פירטו האורחים המכובדים שטרחו, הקדישו מזמנם והגיעו:

משה ריין ופרופסור רון אהרוני
פרופסור רון אהרוני: מתמטיקאי, מרצה מצטיין בטכניון, סופר וממייסדי העמותה
משה ריין: מדריך מורים, תלמידים והורים במתמטיקה וממייסדי העמותה


אחרי הדברים של הדוברים המוזמנים היה דיון פתוח בין הקהל לבין ההורים המארגנים והאורחים בנוגע לחזון, לרעיון ולמיזם המסויים במתמטיקה. כל השאלות נענו. עם סיום האירוע נשארו עוד הורים רבים להחליף רשמים ורעיונות ולשאול שאלות נוספות.

התרגשנו מאוד לראות את ההיענות ואת הנכונות.

העמותה הישראלית לקידום החינוך המתמטי לכלהוקמה בשנת 2002 על-ידי אנשי חינוך,מתמטיקאים ואנשי תעשיית ההיי-טק על רקע הירידה המוכחת בהישגי התלמידים בארץ בלימודי המתמטיקההעמותה שמה לה למטרה לקדם את החינוך המתמטי בישראלחברי העמותה מאמינים שלימודי חשבון וגיאומטריה צריכים להיות פשוטים ומובנים לכלהעמותה פועלת ללא כוונת רווחופועלים בה בהתנדבות אנשי מקצוע רבים.

להורים היה חשוב להבין האם זה משהו שנעשה בשיתוף פעולה עם בית הספר. כדוגמה הבאנו את סדנת המתמטיקה ששלמה יונה מלמד בימי שישי תלמידים מבית הספר.

את הדברים הסרטנו והקלטנו והסרטונים מובאים כאן, ללא עריכה:

חלק ראשון:




חלק שני:






חלק שלישי: